Με 194 «Ναι» πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης: Στα θεωρεία της Βουλής πανηγύρισαν οι ομοφυλόφιλοι

Με 194 «Ναι» πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης: Στα θεωρεία της Βουλής πανηγύρισαν οι ομοφυλόφιλοι

Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης παρέμειναν τόσο στα θεωρεία της Βουλής, όσο και στην πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτοι μέλη της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, πανηγυρίζοντας τελικά την υπερψήφιση του συμφώνου συμβίωσης.

Μάλιστα, με την λήξη της διαδικασίας, όσοι βρίσκονταν στα θεωρεία ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, αγκαλιές και φιλιά. Μερίδα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (όσοι είχαν απομείνει μέχρι εκείνη την ώρα) τους ανταπέδωσαν το χειροκρότημα.

Δυο γυναίκες φιλιούνται μετά την υπερψήφιση του συμφώνου

Πανηγύρια για την υπερψήφιση

Μεταξύ των ομοφυλοφίλων και ο Γρηγόρης Βαλιανάτος

Μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούν τους ομοφυλόφιλους που βρίσκονταν στα θεωρεία

Έπειτα από την πρωινή διαμαρτυρία με τα φιλιά έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, που θεωρήθηκε προκλητική από τους περισσότερους, οι οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων βρέθηκαν έξω από τη Βουλή το απόγευμα της Τρίτης, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν βρέθηκαν έξω από τη Βουλή και με το σύνθημα «νόμος είναι η αγάπη και η διεθνής αμνηστία», ζήτησαν την αναγνώριση του δικαιώματος του συμφώνου συμβίωσης για κάθε άνθρωπο. Επίσης, μεταξύ άλλων, φώναζαν: «Θέλουμε να παντρευόμαστε και να κάνουμε οικογένεια» και «Σεισμός, σεισμός, πανσεξουαλισμός».

Πηγή: Protothema.gr