Συνέντευξη με τον Αρτέμη Γαβριλούκ

Συνέντευξη στον Αρτέμη Γαβριλούκ

Από τον Βασίλη Χάγιο

Ανερχόμενος και ταλαντούχος ο ηθοποιός Αρτέμης Γαβριλούκ, μας μίλησε για τις παραστάσεις στις οποίες συμμετέχει, για τους ρόλους που θα υποδυθεί, για την εμπειρία του στο φεστιβάλ της Avignon και τέλος μας λέει  αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.

Σας βρίσκουμε στο θέατρο «Αλκμήνη» στην παράσταση «Ευριπίδη: Άδμητος ή η αυτοθυσία της Άλκηστης». Μιλήστε μας για τον ρόλο σας και για την συνεργασία σας με τον σκηνοθέτη Τηλέμαχο Μουδατσάκι.

Φέτος μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ για δεύτερη φορά με τον αγαπημένο μου σκηνοθέτη Τηλέμαχο Μουδατσακι. 
O λόγος για το έργο του Ευριπίδη: Άδμητος ή η αυτοθυσία της Άλκηστης. Η παράσταση του θεάτρου των « Vivi», αντιμετωπίζει το έργο ως ρομαντικό δράμα με σατιρικά στοιχειά, όπως επίσης το ζητούμενο μας είναι να αποδώσουμε με την οικεία τεχνική, που συνίσταται στην αφομοίωση του μείζονος δραματικού στοιχείου ως πόνου από το σώμα και την έκφρασή του, με τρόπο που να συνδέει διαχρονικά τους ευρωπαϊκούς θεατρικούς πολιτισμούς, μέσα από τον κυρίαρχο ελληνικό. Υποδύομαι τον πατέρα του Άδμητου ,τον Φερη, ρόλος με μεγάλη βαρύτητα και μεγάλο ενδιαφέρον.

Η παράσταση ταξίδεψε το καλοκαίρι στο φεστιβάλ της Avignon στη Γαλλία. Μιλήστε μας για την εμπειρία σας από το φεστιβάλ. Καθώς έχετε συμμετάσχει μόλις πριν δυο χρόνια με την παράσταση «Αισχύλου Πέρσες».

Το ταξίδι μας με την «Άλκηστη» ξεκίνησε καταρχάς με την εκπροσώπηση της Ελλάδας, στο μεγαλύτερο πολιτιστικό forum για το θέατρο στην υφήλιο, στην Avignon της Γαλλίας (Festival D'avignon 2016), όπου εισπράξαμε τεράστια αποδοχή και αγάπη. Άλλωστε, η μέθοδος του Τηλέμαχου Μουδατσακι είναι πλέον γνωστή στο κοινό του φεστιβάλ. Συνεχίσαμε με περιοδεία στην πανέμορφη Κρήτη και αυτό τον καιρό είμαστε στη διαδικασία προβών, για να παρουσιάσουμε την δουλειά μας, στο Αθηναϊκό κοινό από τέλη Οκτώβρη και κάθε Τετάρτη στις 21:00 στο θέατρο «Αλκμήνη».

 

Επίσης, συμμετέχετε και στην παράσταση Γ.Τ.Π του Κωνσταντίνου Λεβαντή που θα παίζεται από τον Οκτώβρη στο θέατρο «Eliart». Πείτε μας λίγα λόγια για το ρόλο σας και για την συνεργασία σας με τον σκηνοθέτη.

Τον ίδιο καιρό βρίσκομαι σε πρόβες για την κωμική παράσταση Γ.Τ.Π. Η παράσταση που κέρδισε στο 6° φεστιβάλ ελληνικού θεάτρου, που οργάνωσε το θέατρο Eliart τον Μάϊο του 2016. 
Η γνωριμία και η συνεργασία με τον σκηνοθέτη, ηθοποιό, σεναριογράφο του έργου Κωνσταντίνο Λεβαντή, έγινε από οντισιόν, για  ανάγκες συμπλήρωσης του cast του Γ.Τ.Π. Με μεγάλη μου χαρά  δέχτηκα την συμμετοχή μου στην παράσταση, όπου τώρα βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα. 

Πείτε μας για το έργο, τι ακριβώς πραγματεύεται και πως προέκυψε η ιδέα;

Το Γ.Τ.Π. είναι η ανδρική απάντηση στο «Αιδοίων Μονόλογοι». Μιλάμε λοιπόν για το αντρικό μόριο, για το τι τραβάει, για αυτόν που το τραβάει, ανοιχτά, όχι με σκοπό να  σοκάρουμε, αλλά να διασκεδάσουμε. Ιστορίες ανδρικού μορίου με αιτία αυτό ή σε σχέση με αυτό. Όλα όσα θέλετε ή πρέπει να μάθετε για αυτό, με σεβασμό πρωτίστως στο ίδιο, αλλά και στους θαυμαστές του. 
Η παράσταση θα παρουσιάζεται στο θέατρο Eliart ,από 8\10\2016 και κάθε Δευτέρα-Τρίτη στις 21:00. 
Από Δευτέρα σε Τρίτη θα υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις, ώστε όσες φορές και να  την δει κάποιος, να μπορεί να δει κάτι καινούργιο, καθώς υπάρχει και εβδομαδιαία συμμετοχή αρκετών γνωστών ηθοποιών ως guest star. 

Το καλοκαίρι είχαμε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Τι γνώμη έχετε για αυτό; Πιστεύετε ότι θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το επάγγελμα του ηθοποιού;

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαι μακριά από όλο αυτόν τον κυκεώνα ειδήσεων που κατακλύζει καθημερινά το μυαλό μας με όλες αυτές τις ψεύτικες ειδήσεις, στοχοποιώντας ανθρώπους που είτε είναι ειδήμονες είτε είναι  από  άλλους φορείς, να θέλουν να μας καθηλώσουν και να μας απορροφήσουν σε όλο αυτό το παιχνίδι που λέγεται ιδιωτική  τηλεόραση. Βεβαίως, υποσυνείδητα με ενοχλεί και με φθείρει που βλέπω στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στα περιοδικά να είναι πλέον το πρώτο θέμα, σε μια κοινωνία που παλεύει καθημερινά να ισορροπήσει την αξιοπρέπεια της και  δεν φαντάζει όλο αυτό ήθος μεγάλης πολυτέλειας. 

Πείτε μας μερικά πράγματα για τον εαυτό σας. Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά του Αρτέμη;

Ο Αρτέμης μπορεί να είναι τόσο απλός, αλλά και τόσο πολυσύνθετος. Η καθημερινότητα για μένα  μπορεί να είναι μια έντονη συγκίνηση, ως ένα αδιάφορο χαμόγελο. Αυτό λοιπόν, που δίνει χρώμα στην καθημερινότητα μου, είναι συναναστροφή , η επικοινωνία, η δίψα επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, να μπορώ να γνωρίζω και να ξεχωρίζω. 

Αν διαβάσετε μια αρνητική κριτική πως θα αντιδράσετε;

Λένε πως η σιωπή είναι χρυσός. Στην προκειμένη περίπτωση θα επέλεγα το χρυσό. 

Σας έχει γίνει πρόταση για συμμετοχή σε τηλεοπτικό σήριαλ;

Θα ήταν κλισέ να πω ότι υπάρχουν προτάσεις, γιατί είναι η χαρά του ηθοποιού αυτή η απάντηση. Στη δική μου περίπτωση, περιμένω μια καλή πρόταση.

Τι σας δίνει αισιοδοξία και δύναμη στην καθημερινότητά σας;

Να  μπορούσα να κλέψω το χαμόγελο ενός παιδιού, την ανεμελιά του και να τα φορέσω στην ψυχή μου, ώστε μεγαλώνοντας να μεγαλώνει μέσα μου ένα παιδί. 

Όταν έχετε κάποιο πρόβλημα ή μια στεναχώρια, ποιος είναι ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτεστε να μιλήσετε;

Ίσα ίσα δεν θέλω να μιλώ, για τα προβλήματα μου, γιατί έτσι τα ζω περισσότερο. Οπότε το «χαπάκι» σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι η  μάζωξη φίλων σε χαλαρό κλίμα, ένας καφές και μια βόλτα.

Σε ποιο πράγμα προδώσατε τον εαυτό σας και μετανιώνετε περισσότερο για αυτό;

Εκεί που αισθάνθηκα περισσότερο.

Σε ποιες περιπτώσεις λέτε ψέματα;

Σε στιγμές που δεν με θέλει η αλήθεια.